Tarihçe

14.10.2019 164

                                                                   

Okulumuz 1961 yılında bölgesindeki en iyi okullardan biri olarak eğitim öğretime başlamıştır. Zaman içinde 1-5 sınıflı olmasına rağmen öğrenci sayısı 230'lara kadar çıkmıştır. Geçen zaman içinde köyün  dışarıya göç vermesinden dolayı öğrenci sayısı azalmış ve okula gösterilen ilgi azalmıştır.Okul binasının zamanla eskimesi ve kullanılmayacak duruma gelmesinden dolayı yeni bina yapılma ihtiyacı duyulmuştur. Yapılan çalışmalar okul arazisinin de köylülerce tahsis edilmesi sonucu yeni okul binamızın yapılmasına karar verilmiştir.

 Okulumuz devlet, vatandaş işbirliği ile 2224 m2  arazi üzerine yapılmış ve 11 Eylül 2006 tarihinde 8 yıllık ilköğretim okulu taşıma merkezi olarak eğitim öğretim vermeye başlamıştır.

Yeni eğitim sisteminden sonra kurum statüsü ilkokula dönüşmüş olup, ilkokul ve ortaokul aynı binada eğitim görmektedir.

Taşıma merkezli okulumuz  Karahamza Şehit Ahmet Karadağ İlkokul olarak 54 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.  

            Zeminle beraber dört kattan oluşan okulumuzda ısınma kaloriferle ve aydınlatma elektrikle yapılmakta, içme suyu kaynak suyundan sağlanmaktadır.

Okulumuzun bahçe alanı 1870 m2 olup bahçemizde voleybol  sahası ve portatif kale direkleri ile futbol oynamaya elverişli hale getirilmiştir. Okulumuzun bahçesi ağaçlandırılmıştır.

 

            Şu an okulumuzda iki idareci ve 6 öğretmen görev yapmaktadır.